LmZ instructiekaarten

In 8 visuele stappen naar een beeldend product

LmZ instructiekaarten

Een Bevo instructiekaart is een gelamineerde kaart waarop in tekst en beeld het maakproces van een beeldend product wordt uitgelegd. Er zijn 28 verschillende kaarten. Elke kaart behandelt een gangbare techniek voor de basisschool.

De instructiekaarten zijn:

  • een handige ruggesteun voor de leerkracht
  • ook geschikt voor zelfstandig werken
  • inzetbaar op alle niveaus

Prijs: € 31,00 (incl. verzendkosten)

Bekijk hier een voorbeeldkaart > maskers_-_web.pdf

Waarom instructiekaarten? (Bevokaarten)

Veel leerkrachten geven het volmondig toe: het komt er vaak niet van. Dat is heel begrijpelijk maar even jammer. Want iedereen weet ook wat goed beeldend en creatief onderwijs voor kinderen en de sfeer op school kan betekenen!

Instructiekaarten zijn speciaal ontwikkeld om de drempel tot beeldend werken te verlagen. Ze stellen elke leerkracht in staat de kerndoelen voor beeldend onderwijs op hun eigen manier te realiseren.

Hoe kun je instructiekaarten (Bevokaarten) gebruiken?

LmZ instructiekaarten
Als leerkracht kun je ze gebruiken als geheugensteuntje. Vlak voor een activiteit neem je in enkele minuten voor jezelf de activiteit nog een keer door. In het verlengde daarvan kun je er kinderen zelfstandig mee aan het werk zetten. Dat kan in een groepje van 4-6 kinderen (Bevohoek). Je geeft materiaal, de instructiekaart en een duidelijke betekeniscomponent aan de kinderen. Ze komen er samen uit. Het volgende groepje kan geïnstrueerd worden door een of meer kinderen die al ervaring hebben opgedaan. Ook kan de leerkracht een thema met verschillende activiteiten laten uitwerken door elk groepje met een andere kaart aan het werk te zetten. Dat hoeft natuurlijk niet gelijktijdig.Tot slot maken de kaarten het eenvoudig om een circuit op een creatieve middag in te richten. 

Vanaf welke groep zijn instructiekaarten geschikt?

De instructiekaarten kan je in alle groepen gebruiken. De manier waarop ze worden ingezet, verschilt natuurlijk wel van groep tot groep. Bij de kleuters zullen de kaarten de leerkracht vooral als geheugensteun dienen. Ook moeten bepaalde handelingen worden vereenvoudigd. Zelfstandig werken met de (meeste) kaarten gaat vanaf groep 4. Natuurlijk is ook het leren gebruiken van de kaarten een leerproces. Het doet aanspraak op zelfstandigheid en leert deze verder ontwikkelen. In groep 7 en 8 is het een uitdaging om te durven variëren.

Download Introductie kaart introductie.pdf
Download Jaarplanner planner.pdf

LmZ instructiekaarten

 

Hoe bestel je de instructiekaarten?

Bestel de set van 28 instructiekaarten door overmaking van:
€ 31,00 incl. verzendkosten per set (of € 28 als abonnee).

Ten name van: Stichting Beeldend Onderwijs, 1321 LH Almere
IBAN: NL 28 INGB 0002813001

Vermeld altijd duidelijk naam en straatnaam, postcode en woonplaats. Als abonnee vermeld u ook uw gebruikersnaam.

Voor betalingen buiten Nederland:
€ 35,00 incl. verzendkosten per set (of € 32,00 als abonnee)
Ten name van: Stichting Beeldend Onderwijs.nl, 1321 LH Almere
IBAN NL 28 INGB 0002813001
BIC INGBNL2A


Wanneer de betaling binnen is, wordt de bestelling zo spoedig mogelijk verzonden.
Een factuur (reeds betaald) wordt meegezonden voor uw eigen e/o schooladministratie.

Terug naar boven
© 2017 Stichting Beeldend Onderwijs

Van werken van beeldend kunstenaars aangesloten bij een CISAC-organisatie is het auteursrecht geregeld met Pictoright te Amsterdam. © c/o Pictoright Amsterdam 2012