Ik ben al 400 jaar oud

U heeft geen toegang tot deze les.


Alleen met een abonnement op de methode kunt u toegang krijgen tot onze lessen. U kunt een abonnement aanschaffen via de pagina 'abonnementen'.
Heeft u al een abonnement, maar wilt u uitbreiden om ook tot deze lessen toegang te krijgen? Log dan in als beheerder en ga naar accountbeheer. Daar kunt u extra abonnementen bestellen.


Bekijk onze proeflessen.

Sommige bomen zijn al heel oud. Zo staat er in Gelderland een eik die misschien wel 600 jaar oud is. Stel je dat eens voor. Wat heeft die boom allemaal meegemaakt? Gezien en gehoord? Wie heeft er geslapen onder zijn takken, wie heeft er zich achter zijn stam verstopt tegen de vijand? Wat zou het geweldig zijn als die boom ons kon vertellen wat hij heeft meegemaakt door al die jaren heen en ook wat steeds weer terugkomt en zich herhaalt. In deze les geven de leerlingen de oude boom een stem in een rondeel omdat in zo'n gedicht de herhaling het belangrijkste kenmerk is.

Terug naar boven
© 2017 Stichting Beeldend Onderwijs

Van werken van beeldend kunstenaars aangesloten bij een CISAC-organisatie is het auteursrecht geregeld met Pictoright te Amsterdam. © c/o Pictoright Amsterdam 2012