Kleine Bever schrijft ‘t op

U heeft geen toegang tot deze les.


Alleen met een abonnement op de methode kunt u toegang krijgen tot onze lessen. U kunt een abonnement aanschaffen via de pagina 'abonnementen'.
Heeft u al een abonnement, maar wilt u uitbreiden om ook tot deze lessen toegang te krijgen? Log dan in als beheerder en ga naar accountbeheer. Daar kunt u extra abonnementen bestellen.


Bekijk onze proeflessen.

Kleine Bever en de Echo is het prentenboek dat uitnodigt om zelf te gaan experimenteren met het fenomeen echo. De kleuters spelen in deze les een echo-spel met elkaar.  Eigen woorden die ze geschikt vinden om als echo-woord te fungeren, worden op woordkaartjes geschreven. De een roept, de ander herhaalt het. Net als de Echo in het prentenboek.  

De Echo in het boek van Kleine Bever is een echo die alles letterlijk herhaalt wat kleine Bever zegt. 'Ik wil een vriendje', roept kleine Bever. De Echo antwoordt met 'Ik zoek een vriendje'. Dat is ook meteen de reden dat Kleine Bever op zoek gaat naar de Echo. Onderweg reizen er steeds meer dieren met hem mee. Het is een typisch stapelverhaal. 

Terug naar boven
© 2017 Stichting Beeldend Onderwijs

Van werken van beeldend kunstenaars aangesloten bij een CISAC-organisatie is het auteursrecht geregeld met Pictoright te Amsterdam. © c/o Pictoright Amsterdam 2012