Jouw cultuurprogramma met Mijn Leerlijn

Mijn Leerlijn is een interactieve tool waarmee je zelf het programma voor beeldend onderwijs, creatief schrijven of cultuureducatie kunt samenstellen. Via de filterpagina zoek je een geschikte les, die je met één klik in je eigen leerllijn plaatst. Bekijk het filmpje en leer in 1,5 minuut alles over Mijn Leerlijn.

Cultuureducatie met kwaliteit

Aan Mijn leerlijn kun je eigen lessen, excursies of een les van een gast toevoegen. Zo vul je het programma aan met wat er in de omgeving van de school voorhanden is. Dat is pas cultuureducatie met kwaliteit. Wil je precies weten hoe Mijn Leerlijn werkt? Bekijk dan de instructievideos.

Delen met collega's

Als leerkracht heb je een eigen account waarmee je Mijn Leerlijn maakt. Je kunt ook de leerlijnen van je collega's bekijken. Als jij aan het begin van het schooljaar groep 3 krijgt, kun je zien welke lessen de kinderen in groep 1 en 2 hebben gehad. Op dit programma kun je verder bouwen. Zo wordt het heel eenvoudig om als team aan een doorlopende leerlijn te werken.

Aanpassen, printen en archiveren

Mijn Leerlijn kun je gedurende het jaar aanvullen en aanpassen. Je kunt notities toevoegen en de volgorde van de lessen veranderen. Mijn Leerlijn is een online tool, maar je kunt het programma ook printen voor het aanvragen van een subsidie of als bewijs voor de inspectie. Als het schooljaar voorbij is archiveer je de leerlijn, zodat ieder kind aan het eind van de basisschool een compleet overzicht heeft van het aangeboden programma.

Voorbeeld leerlijnen

Vind je het lastig om een leerlijn zelf samen te stellen? Gebruik dan een van de voorbeeld leerlijnen die de methodemakers al heben samengesteld. Hierop kun je natuurlijk zelf je aanpassingen maken totdat het programma helemaal aan je wensen voldoet.

Innovatie Award

Mijn Leerlijn is op de NOT van 2015 genomineerd met de NOT Innovatie Award. De deskundige jury, die bestond uit leerkrachten PO, waardeerden het vernieuwende en praktische karakter van de tool.

Coaching

Een inhoudelijk goede leerlijn samenstellen, die ook nog eens bij de visie van je school en de specifieke situatie van je klas past, is best lastig. De methodeontwikkelaars van Laat maar Zien en Laat maar Lezen kunnen je daarbij ondersteunen. Bij training lees je daar meer over.

Leerplankader SLO

SLO heeft in 2014 een leerplankader voor kunstzinnige oriëntatie ontwikkeld. Dit kader helpt leerkrachten bij het samenstellen van leerlijnen. Wil je weten hoe Mijn Leerlijn kan bijdragen aan de invulling van het leerplankader? Lees verder.

Terug naar boven
© 2017 Stichting Beeldend Onderwijs

Van werken van beeldend kunstenaars aangesloten bij een CISAC-organisatie is het auteursrecht geregeld met Pictoright te Amsterdam. © c/o Pictoright Amsterdam 2012